Fest och konferens

Det finns alla möjliga tillfällen för fest och sammankomster och lika många festvåningar och festlokaler att hålla dem i. Dop, födelsedagar, konfirmationer, bröllop, släktträffar och fester som anordnas för festens skull, men också konserter, konferenser och mässor – alla tillfällen behöver en lokal och vår uppgift är att hjälpa er att hitta den festvåning som passar för just er sammankomst.

Innan du bestämmer dig för vilken festlokal eller festvåning du är ute efter är det en god idé att sammanställa den kravspecifikation som festlokalen bör uppfylla. I kravspecifikationen handlar det lika mycket om att specificera dina önskemål kring lokalens storlek som den atmosfär som du söker. Rätt lokal för rätt evenemang är nyckeln till en lyckad fest.

Kravspecifikation

Beroende på festens eller sammankomstens karaktär kan vi hjälpa er att hitta rätt festlokal. Vilken typ av fest som planeras är därför avgörande inför valet av festlokal. Antalet tilltänkta gäster styr också valet av festlokal och likaså är lokalens läge och den service som kan erbjudas på plats avgörande för vilken lokal som passar er bäst. För att få en bättre bild över vad som passar dig och dina gäster bäst är en kravspecifikation därför bra att göra.

 • Typ av tillställning. Beroende på om festlokalen ska användas för firandet av ett bröllop eller om den ska vara lämpad för en konsert finns olika alternativ som passar bäst.
 • Antal gäster. Beroende på antalet gäster krävs en mindre eller större lokal.
 • Läge. Beroende på om det du söker är en festlokal inbäddad i lantligt charm eller en festlokal i pulserade stadsmiljö med närhet till kommunikationer kan vi hjälpa till med en mängd olika alternativ.
 • Servicebehov. Beroende på det servicebehov du har kan vi rekommendera olika alternativ som stämmer in på och möter dina behov.
 • Prisklass. Beroende på den budget du räknat med kan vi hjälpa er att hitta en passande lokal inom dessa budgetramar.

Typ av tillställning och passande festlokaler

Bröllopet – Inbjuden familj, släkt och vänner ska både kunna äta och mingla men också kunna dansa i lokalen, vilket kräver en rymlig men samtidigt intim festlokal. Bröllop kräver en festlokal som är fullt utrustad med möjligheter för detta. En scen, ljud- och ljusanläggning och givetvis tillräckligt med bord och stolar för sällskapet. Utöver det är atmosfären viktig vid bröllop. Dekorationer och passande inredning och porslin är detaljer som kan lyfta hela festlokalen. Flertalet festlokaler har dessa tillgångar, vilka även vanligtvis erbjuds i festpaketet.

Konserten – Vid konserter samlas människor som inte alltid känner varandra. Här krävs därför en garderob för inhängning av jackor med eller utan inhyrda garderobiärer. En bar med eller utan inhyrda bartenders och givetvis en lokal med god akustik, scen och ljud- och ljusanläggning är viktiga delar att tänka på vid bokning av en lokal för konserter.
Konferensen – Vid en konferens är sittplatser givetvis viktigt, men även teknisk utrustning såsom ljud-ljusanläggning, projektor och andra hjälpmedel. Även vid en konferens kan det vara en god idé att se till att välja en festlokal med tillgång till en garderob för inhängning av ytterkläder.

Rätt festpaket för rätt tillfälle

Flertalet ägare av festvåningar och festlokaler har specialiserat sig på att erbjuda sina kunder helhetslösningar som passar olika typer av event. Ofta blir det billigare att välja ett sådant festpaket i samband med bokning av festlokalen. Beroende på vilken festvåning eller festlokal man väljer finns det givetvis olika festpaket och arrangemang att välja bland. Inte sällan kan du som kund, tillsammans med arrangören, hitta en egen och unik lösning till ditt event eller din fest. Exempel på vad som kan ingår i de olika festpaketen följer nedan. Dessa är och ska ses som exempel för att du lättare ska förstå vad du som kund faktiskt har att välja mellan.

Exempel på ett orientaliskt festpaket och vad som kan ingå:

 • Inredning; såsom sittkuddar, tyger, mässingbord, lampor, mattor och dekor.
 • Meny; såsom meze-meny med femton olika rätter.
 • Personal; serveringspersonal och bartenders.
 • Städning; städning av lokalen.

Exempel på vad som kan ingå i ett bröllops-paket:

 • Inredning; såsom vita dukar, kandelabrar, blomarrangemang och porslin.
 • Meny; förrätt, varmrätt och tårta.
 • Bar; med eller utan bartender.
 • Musik; bokning av DJ eller liveband.
 • Städning; städning av lokalen.

Exempel på vad som kan ingår i ett konferenspaket:

 • Tekniskutrustning; ljus- och ljusanläggning, projektorer och andra hjälpmedel.
 • Meny; frukost, lunch och middagsbuffé.
 • Plock: frukt och mineralvatten.

Din fest och dina val

Det är din fest och det är utifrån dina behov och önskemål som vi ska hjälpa dig att hitta rätt festlokal. När det kommer till festvåningar och festlokaler så finns det gott om alternativ runt om i Sverige. Genom att ange önskemål på ort kan vi presentera de olika alternativ som finns tillgängliga. Skulle den helhetsservicen saknas på plats kan vi även rekommendera catering och festarrangörer i ditt valda område. Vill du ta hand om det mesta på egen hand och bara behöver en festlokal så är även det givetvis ett alternativ.