Vård

Jag var ute för en vecka sedan och träffade en vän som flyttat ifrån stan men som nu var på besök hemmavid. Det hade hänt en hel del sedan sist och vi satt och talade om allting som skett de senaste åren, över alldeles för mycket kaffe och bullar på ett av de fik vi alltid brukade sitta på när vi pluggade. Ingen av oss jobbade längre med vad utbildningen syftat till och det kanske inte är så ovanligt nu för tiden. I många fall kan det vara till nytta att ha en utbildning även om denna inte faller inom ramen för det jobb an för tillfället säker. Båda har en nationalekonomisk utbildning, men nu arbetar jag som lärare i småskolan och han i ett assistansbolag. Jag minns inte riktigt om deras assistansbolag var stort eller litet, men när man inte har med assistansbolag att göra till vardags lägger man kanske inte namnen på minnet så lätt. I vilket fall som helst berättade han en del om hur det var att jobba på ett assistansbolag och det lät inte så långt ifrån vad jag håller på med.

Kompetensfrågor

Nu är det ju såklart en hel del som skiljer dessa yrken åt egentligen, men det faktum att man försöker underlätta vardagen och hjälpa till var det nu kan tänkas finnas behov är genomgående både som personlig assistent och som lärare för barn. Jg har inte någon erfarenhet av att arbeta inom vården och jag vet inte riktigt om jag skulle passa för uppdragen det innebär när man börjar på assistansbolag, men i vilket fall som helst skulle det vara intressant att ge det hela en chans för att se hur det är. Jobbet som sådant är verkligen ett yrke som behövs och man gör någonting som ger ett resultat med en gång istället för att vara en del i ett maskineri som när vi jobbade på montering eller den typen av jobb som vi båda haft under skoltiden.

Jag misstänker att det kan vara svårt att berätta ingående om hur det är att jobba i ett assistansbolag i och med att man har en ganska strikt tystnadsplikt, men jag tror att jag fick en ganska bra bild även om allting i diskussionen om deras assistansbolag blev generellt och inte någonting man kan relatera till någon brukare. I och för sig skulle jag inte känna till vem det skulle kunna vara i vilket fall då jag inte bor i stan eller knappt ens varit där, men det är viktigt att man faktiskt håller i sånt där och inte börjar tala om rollen och yrket för mycket i och med att det är en människa som kanske inte vill att allting skall vara offentligt. Vem skulle vilja det om man tänker efter. Det var i vilket fall som helst en kul stund vi fick på kafé och det kändes lite som det gjorde när vi pluggade och flydda till stans kondis om rasterna.

Konferens

Vår huvudstad erbjuder en mängd olika festlokaler passande för alla typer av event och tillställningar. Funderar du på att hyra en festlokal i eller omkring Stockholm har du kommit rätt. Vi finns här för att försöka göra ert val av festlokal eller festvåning lite enklare. Oavsett om det är den större och lite lyxigare festvåningen eller om det är den mindre och prisvärda festlokalen som du letar efter så finns här mängder med alternativ som passar just era önskemål.

Budget för hyran av festlokal

Budgeten är oftast den styrande parametern när det kommer till val av festlokal, vilket är helt förståeligt. Beroende hur mycket ni är beredda att lägga på den festlokal ni tänkt hyra finns det lite olika alternativ. I regel kan man säga att hyran för en festlokal ligger på en kostnad mellan 3000 upp till 60 000 om dagen. Nedan ger vi några exempel på festlokaler i olika prisklasser, från de billigare till de dyrare alternativen.

Budgetprisklassen

Att försöka spara in på festlokalen kan man faktiskt göra med lite kreativitet. Vi har förslag på var man kan leta efter billigare festlokaler. I prisklassen 3000 till 5000 kronor hittar vi främst kommunala samlingsgårdar och hemgårdar att hyra. Eftersom de i regel inte marknadsförs i någon större utsträckning kan det vara svårt att hitta information om dessa. Även rodd- och kanotklubbar brukar hyra ut sina lokaler till slutna sällskap. Eftersom att dessa klubbar av naturlig anledning ligger naturskönt intill strandkanten är dessa populära att hyra som festlokaler.

Medelprisklassen

En hel del restauranger runtomkring i och i utkanten av Stockholm hyr ut sina lokaler som festlokaler. Priserna varierar från 5000 upp till 20 000 per kväll. Genom att abonnera en restaurang där ni även äter er måltid kan ni hålla nere era lokalkostnader. Tillsammans med ägaren kan ni komma överens om menyer och diskutera eventuell musik och utsmyckning i lokalen. Givetvis finns det även rena festvåningar och festlokaler som ni kan komma över till ett rimligt pris. Beroende lokalens storlek och läge varierar priserna dock en hel del.

Lyx alternativen

Riktiga lyx alternativ som Blå Hallen eller Gyllene Salen tar ett större sällskap gäster. Stockholms stad hyr ut Gyllene Salen och Blå Hallen som festlokaler för allmänheten. Gyllene Salen rymmer upp till 600 personer och Blå Hallen, även känt för att årligen hålla Nobelbanketten, mellan 50 upp till 1200 personer. Priset för dessa festlokaler ligger på 55 000 kronor och passar därför främst för företagsevent och liknande fester.

Festlokal utifrån era behov

Innan ni bestämmer er för en festlokal är det givetvis viktigt att först jämföra de olika alternativen som finns att hyra inom er budget. Utifrån era behov kan vi tipsa om festlokaler i Stockholm som passar just er kravspecifikation gällande läge, storlek och service. Det finns gott om festlokaler i olika prisklasser och vi tipsar er om alltifrån kommunala samlingsgårdar som ni kan hyra som festlokal till en billig peng till de anrika och lyxigare alternativen som kostar som de smakar.