Konferens

Festlokal i Stockholm

Vår huvudstad erbjuder en mängd olika festlokaler passande för alla typer av event och tillställningar. Funderar du på att hyra en festlokal i eller omkring Stockholm har du kommit rätt. Vi finns här för att försöka göra ert val av festlokal eller festvåning lite enklare. Oavsett om det är den större och lite lyxigare festvåningen eller om det är den mindre och prisvärda festlokalen som du letar efter så finns här mängder med alternativ som passar just era önskemål.

Budget för hyran av festlokal

Budgeten är oftast den styrande parametern när det kommer till val av festlokal, vilket är helt förståeligt. Beroende hur mycket ni är beredda att lägga på den festlokal ni tänkt hyra finns det lite olika alternativ. I regel kan man säga att hyran för en festlokal ligger på en kostnad mellan 3000 upp till 60 000 om dagen. Nedan ger vi några exempel på festlokaler i olika prisklasser, från de billigare till de dyrare alternativen.

Budgetprisklassen

Att försöka spara in på festlokalen kan man faktiskt göra med lite kreativitet. Vi har förslag på var man kan leta efter billigare festlokaler. I prisklassen 3000 till 5000 kronor hittar vi främst kommunala samlingsgårdar och hemgårdar att hyra. Eftersom de i regel inte marknadsförs i någon större utsträckning kan det vara svårt att hitta information om dessa. Även rodd- och kanotklubbar brukar hyra ut sina lokaler till slutna sällskap. Eftersom att dessa klubbar av naturlig anledning ligger naturskönt intill strandkanten är dessa populära att hyra som festlokaler.

Medelprisklassen

En hel del restauranger runtomkring i och i utkanten av Stockholm hyr ut sina lokaler som festlokaler. Priserna varierar från 5000 upp till 20 000 per kväll. Genom att abonnera en restaurang där ni även äter er måltid kan ni hålla nere era lokalkostnader. Tillsammans med ägaren kan ni komma överens om menyer och diskutera eventuell musik och utsmyckning i lokalen. Givetvis finns det även rena festvåningar och festlokaler som ni kan komma över till ett rimligt pris. Beroende lokalens storlek och läge varierar priserna dock en hel del.

Lyx alternativen

Riktiga lyx alternativ som Blå Hallen eller Gyllene Salen tar ett större sällskap gäster. Stockholms stad hyr ut Gyllene Salen och Blå Hallen som festlokaler för allmänheten. Gyllene Salen rymmer upp till 600 personer och Blå Hallen, även känt för att årligen hålla Nobelbanketten, mellan 50 upp till 1200 personer. Priset för dessa festlokaler ligger på 55 000 kronor och passar därför främst för företagsevent och liknande fester.

Festlokal utifrån era behov

Innan ni bestämmer er för en festlokal är det givetvis viktigt att först jämföra de olika alternativen som finns att hyra inom er budget. Utifrån era behov kan vi tipsa om festlokaler i Stockholm som passar just er kravspecifikation gällande läge, storlek och service. Det finns gott om festlokaler i olika prisklasser och vi tipsar er om alltifrån kommunala samlingsgårdar som ni kan hyra som festlokal till en billig peng till de anrika och lyxigare alternativen som kostar som de smakar.