posts

Börja med löpträning i terräng

Löpning på terräng är ett bra sätt att få ett träningspass, men det kan också vara en dyr en. Löpare har många olika alternativ tillgängliga för dem när det gäller terränglöpning. Här är några saker att tänka på när du börjar nästa körning.

Först är ett bra ställe att börja med att hitta ett spår som är platt och välskött. Detta är inte samma sak som inomhus spår igång. Generellt, på en inomhus spår, löpare kommer att köras på något så platt som smuts eller grus. De flesta spår kommer att ha markeringar för att hjälpa löpare att hitta sin väg. Detta är viktigt eftersom om du har problem med att hitta din väg, är du sannolikt att hamna vilse.

Vet var du springer på. Titta på kartan och fundera på hur platt terrängen är. Om terrängen är för brant, är du sannolikt att förlora foten lätt. När du kör på terräng som är för brant, kan det vara svårt att hitta din fot, och kan vara mycket svårt att komma tillbaka på fötterna.

Bekanta dig med löpspåret

Bekanta dig med terrängen. Löpare bör spendera tid att köra på ett spår som liknar vad de kommer att köra på medan de är på ett riktigt spår. Det finns inget värre än att slå en stor sten, och sedan behöva gräva för det och vända. Genom att använda spåret kommer du redan att känna till, kommer du att vara mer benägna att göra detta.

Känn terrängen. Detta innebär att veta vilka stenar, rötter och andra funktioner som finns. Du bör också vara medveten om hur ofta terrängen förändras. Till exempel, mitt på dagen kan det finnas något annat än smidig, platt mark. Men på kvällen kan det finnas något som kommer att ge dina fötter med massor av stötar och faror.

Se till att du har din säkerhetsutrustning klar. Du bör bära ett par löparskor med en integrerad säkerhetsplatta. Denna platta kan skydda foten från något som faller från ovan och kan också skydda din fotled om du ska stöta på en sten eller annat hinder.

Ta dig tid och ha kul medan du springer. Även om många människor tycker att köra på terräng är tråkigt, så är det sällan fallet. Det enda som kan vara tråkigt är när du slutar springa!

Löpning på terräng kan vara mer spännande och varierande än du kanske tror. Så länge du har gjort din forskning och vet var du kör, bör du ha några problem att hitta din bästa kör erfarenhet.

Besök denna sida för mer inspiration om träning.